Agenda

Voor individuen en kleinere gezelschappen bieden we de mogelijkheid om aan te sluiten bij een inloopworkshop. Inschrijven kan per mail, whatsapp of het contactformulier. Kadobonnen hebben we ook.

Agenda:

GEANNULEERD Vrijdag 3 april 2019 van 14:30-16:30 Workshop houtbewerken (Volwassenen) Je gaat houtbewerken met elektrisch handgereedschap en resthout. Zandstralen, vierkante gaten boren, houtdraaien, schuren met o.a. oscilleer en vijlschuurmachine enz. Twee uur lang actief aan de slag met je handen en toewerken naar een mooi houten eindproduct. We prikkelen je met moodboarden, vertellen je over de honig, over ons en over het ambacht hout. Honigcomplex, De Smeltkroes, unit 18. 45,- pp. Koffie/thee en cake incl.

GEANNULEERD Zaterdag 4 april 2020 van 10:00-12:00 Houtbewerken tegen de processierups (Kids)Ken je de jeuk van de eikenprocessierups? Of heb je misschien al de dennenprocessierups gesignaleerd? Hoe kunnen we met houtbewerken zorgen dat de processierups meer natuurlijke vijanden krijgt en daarmee de plagen minder worden? Door ruimte te geven aan de koolmezen, pimpelmezen, de boomklever, de koekkoek, de bladwesp, zelfs het tweestippelig lievenheersbeestje! We gaan nestkasten, insectenkastelen, voederplekken en lievenheersbeesthuizen van hout bouwen! Deze hang je in de buurt van de processierupsnest. Want op plekken waar de biodiversiteit (grote verscheidenheid aan dieren en planten) op orde is, zijn de nesten zowat leeg. Kosten zijn 15,- per kind.
Ben je vijf, zes of zeven jaar, dan is het handig om onder begeleiding te komen.

Vrijdag 1 mei 2020 van 10:30-12:30 Houtbewerken tegen de processierups (Kids)  Ken je de jeuk van de eikenprocessierups? Of heb je misschien al de dennenprocessierups gesignaleerd? Hoe kunnen we met houtbewerken zorgen dat de processierups meer natuurlijke vijanden krijgt en daarmee de plagen minder worden? Door ruimte te geven aan de koolmezen, pimpelmezen, de boomklever, de koekkoek, de bladwesp, zelfs het tweestippelig lievenheersbeestje! We gaan nestkasten, insectenkastelen, voederplekken en lievenheersbeesthuizen van hout bouwen! Deze hang je in de buurt van de processierupsnest. Want op plekken waar de biodiversiteit (grote verscheidenheid aan dieren en planten) op orde is, zijn de nesten zowat leeg. Kosten zijn 15,- per kind.
Ben je vijf, zes of zeven jaar, dan is het handig om onder begeleiding te komen.

Vrijdag 1 mei 2019 van 15:30-17:30 Workshop houtbewerken (Volwassenen) Je gaat houtbewerken met elektrisch handgereedschap en resthout. Zandstralen, vierkante gaten boren, houtdraaien, schuren met o.a. oscilleer en vijlschuurmachine enz. Twee uur lang actief aan de slag met je handen en toewerken naar een mooi houten eindproduct. We prikkelen je met moodboarden, vertellen je over de honig, over ons en over het ambacht hout. Honigcomplex, De Smeltkroes, unit 18. 45,- pp. Koffie/thee en cake incl.

Zondag 10 mei 2020 van 10:00-12:00 SamenMetJeMoederdag Workshop (Kids) Een creatief, technische workshop in Nijmegen waar je samen met je moeder, stuiterend van terug komt. Jullie leren houtbewerken met een aantal machines. Jullie gaan houtdraaien, boren, schuren en zagen. Er staat een grote bak met resthout. Daarvandaan gaan jullie samen het moederdagskado maken! Het is een prachtige ervaring om naar onze werkplaats in de Oude-Honigfabriek te komen. Kosten moeder en kind 17,50. Koffie, ranja en kadopapier (!) inbegrepen. Tijd 10:30-12:30 of 13:00-15:00 of 15:30-17:30. Locatie Honig/Smeltkroes/unit 18.

VOL Zondag 10 mei 2020 van 13:00-15:00 SamenMetJeMoederdag Workshop (Kids) Een creatief, technische workshop in Nijmegen waar je samen met je moeder, stuiterend van terug komt. Jullie leren houtbewerken met een aantal machines. Jullie gaan houtdraaien, boren, schuren en zagen. Er staat een grote bak met resthout. Daarvandaan gaan jullie samen het moederdagskado maken! Het is een prachtige ervaring om naar onze werkplaats in de Oude-Honigfabriek te komen. Kosten moeder en kind 17,50. Koffie, ranja en kadopapier (!) inbegrepen. Tijd 10:30-12:30 of 13:00-15:00 of 15:30-17:30. Locatie Honig/Smeltkroes/unit 18.

Zaterdag 6 juni 2020 van 10:00-12:00 Houtbewerken tegen de processierups (Kids) Ken je de jeuk van de eikenprocessierups? Of heb je misschien al de dennenprocessierups gesignaleerd? Hoe kunnen we met houtbewerken zorgen dat de processierups meer natuurlijke vijanden krijgt en daarmee de plagen minder worden? Door ruimte te geven aan de koolmezen, pimpelmezen, de boomklever, de koekkoek, de bladwesp, zelfs het tweestippelig lievenheersbeestje! We gaan nestkasten, insectenkastelen, voederplekken en lievenheersbeesthuizen van hout bouwen! Deze hang je in de buurt van de processierupsnest. Want op plekken waar de biodiversiteit (grote verscheidenheid aan dieren en planten) op orde is, zijn de nesten zowat leeg. Kosten zijn 15,- per kind.
Ben je vijf, zes of zeven jaar, dan is het handig om onder begeleiding te komen.

Zaterdag 6 juni 2020 van 18:30-20:30 Workshop houtbewerken (Volwassenen) Je gaat houtbewerken met elektrisch handgereedschap en resthout. Zandstralen, vierkante gaten boren, houtdraaien, schuren met o.a. oscilleer en vijlschuurmachine enz. Twee uur lang actief aan de slag met je handen en toewerken naar een mooi houten eindproduct. We prikkelen je met moodboarden, vertellen je over de honig, over ons en over het ambacht hout. Honigcomplex, De Smeltkroes, unit 18. 45,- pp. Koffie/thee en cake incl.

Zaterdag 20 juni 2020 van 10:00-12:00 SamenMetJeVaderdag Workshop (Kids) Een creatief, technische workshop in Nijmegen waar je samen met je vader, stuiterend van terug komt. Jullie leren houtbewerken met een aantal machines. Jullie gaan houtdraaien, boren, schuren en zagen. Er staat een grote bak met resthout. Daarvandaan gaan jullie samen het vaderdagskado maken! Het is een prachtige ervaring om naar onze werkplaats in de Oude-Honigfabriek te komen, nu het nog kan (ze gaan hem binnenkort slopen). Kosten vader en kind 17,50. Koffie, ranja en kadopapier (!) inbegrepen. 

Zaterdag 20 juni 2020 van 16:00-18:00 SamenMetJeVaderdag Workshop (Kids) Een creatief, technische workshop in Nijmegen waar je samen met je vader, stuiterend van terug komt. Jullie leren houtbewerken met een aantal machines. Jullie gaan houtdraaien, boren, schuren en zagen. Er staat een grote bak met resthout. Daarvandaan gaan jullie samen het vaderdagskado maken! Het is een prachtige ervaring om naar onze werkplaats in de Oude-Honigfabriek te komen, nu het nog kan (ze gaan hem binnenkort slopen). Kosten vader en kind 17,50. Koffie, ranja en kadopapier (!) inbegrepen.

Zondag 21 juni 2020 van 15:30-17:30 SamenMetJeVaderdag Workshop (Kids) Een creatief, technische workshop in Nijmegen waar je samen met je vader, stuiterend van terug komt. Jullie leren houtbewerken met een aantal machines. Jullie gaan houtdraaien, boren, schuren en zagen. Er staat een grote bak met resthout. Daarvandaan gaan jullie samen het vaderdagskado maken! Het is een prachtige ervaring om naar onze werkplaats in de Oude-Honigfabriek te komen, nu het nog kan (ze gaan hem binnenkort slopen). Kosten vader en kind 17,50. Koffie, ranja en kadopapier (!) inbegrepen.

Woensdag 15 juli van 19:00-21:00 Workshop houtbewerken (Volwassenen) Zin om een keer hout te bewerken en allerlei apparaten uit te proberen. Kom en ervaar de zandstraalmachine, houtdraaibanken, vierkante gatenboor, mini kettingzaagtafel, oscilleer- en schijf- schuurmachine enz. enz. Tijdens het doen, stel je je vragen over technieken/handige hulpstukken. We hebben een hoek vol resthout, waar de mooiste houten eindproducten uitkomen, zie ook instagram. Ervaring of geen ervaring, wees welkom! Bij mooi weer gaan we naar buiten. Honigcomplex, De Smeltkroes, unit 18. 45,- pp. Drankje en cake incl.

Zondag 17 juli van 15:00-17:00  Workshop Timmer je eigen Chocolade Ab en ThechocolateBar bieden deze orginele zomerse workshop aan, met een heerlijk eindresultaat. Bij Ab ga je in het zonnetje zagen, schuren, houtdraaien totdat je een mal in elkaar hebt getimmerd. Chocolade krimpt maar 2,167% tijdens het harden. Dat is niet veel. De mal krijgt dus geen rechte wanden, hoe pak je dat aan met de elektrische figuurzaag/houtdraaibanken/schuurmachines? Hierna ga je bij Marc van TheChocolateBar chocolade gieten in je eigen ontworpen mal. Je creëert in feiten je eigen reep. Chocola in een unieke vorm, zoals je hem never nooit in de winkel tegen zult komen. Ook een erg origineel kado trouwens. Kosten 15,- per persoon.

Vrijdag 17 juli 2020 van 19:00-21:00 Workshop Houten dildo draaien (Volwassenen) Volgens wikipedia is een dildo een langwerpig voorwerp van plastic of latex, meestal in de vorm van een menselijke penis. Nee joh, je hebt het helemaal zelf in de hand. Je gaat je eigen Houten dildo vorm draaien. Doe een keer artistiek. Ondertussen leer je met verschillende houtbewerkingsmachines te werken. Waar moet je rekening mee houden als je gaat werken met de draaibanken? Hoe werkt een vijlschuurmachine en welke korrel schuurpapier voldoet? Kosten zijn 45,- pp Drankje en cake incl. (Potje lak 5,-)

Zondag 26 juli van 10:00-12:00 Workshop houtbewerken (Volwassenen) Nog voordat de warmte de dag binnendringt, even fysiek aan de slag. Je gaat houtbewerken en allerlei apparaten uit te proberen. Kom en ervaar de zandstraalmachine, houtdraaibanken, vierkante gatenboor, mini kettingzaagtafel, oscilleer- en schijf- schuurmachine enz. enz. Tijdens het doen, stel je je vragen over technieken en ontvang handige tips. In de hoek van de werkplaats staat al het resthout, waar de mooiste houten eindproducten uitkomen, zie voorbeelden op instagram. Ervaring of geen ervaring, wees welkom! Bij mooi weer gaan we natuurlijk naar buiten en bij teveel hitte blijven we in de koelere honigfabriek. Honigcomplex, De Smeltkroes, unit 18. 45,- pp. drankje en cake incl.

Maandag 27 juli 2020 van 10:00-12:00 Houten boten maken en testen op drijfvermogen (kids). Heerlijk op een zomerochtend je eigen boot ontwerpen. Ga je voor een familiekano, oorlogsschip, cruiseschip, veerboot of misschien maak je je eigen zeilboot tot in detail na? Je gaat van resthout en met behulp van machines aan de slag. Wil je nog een extra bodem van piepschuim, om zeker te weten dat hij blijft drijven? Alles kan. Hou er rekening mee dat hout, bij het nat worden, uitzet. Werken met het lijmpistool is hierbij not done. Bedenk manieren van verbinden die niet loslaten in het water. Moet lukken.
Wanneer iedereen klaar is gaan we in water het drijfvermogen testen. Kosten zijn 15,- per kind. Graag even aanmelden via info@abhoutcreaties.nl
Ben je vijf, zes of zeven jaar, dan is het handig om onder begeleiding te komen.

Zaterdag 15 augustus 2020 van 10:00-12:00 Houten boten maken en testen op drijfvermogen (kids). Heerlijk, nog voordat de warmte de dag binnendringt, je eigen boot ontwerpen. Ga je voor een familiekano, oorlogsschip, cruiseschip, veerboot of misschien maak je je eigen zeilboot tot in detail na? Je gaat van resthout en met behulp van machines aan de slag. Wil je nog een extra bodem van piepschuim, om zeker te weten dat hij blijft drijven? Alles kan. Hou er rekening mee dat hout, bij het nat worden, uitzet. Werken met het lijmpistool is hierbij not done. Bedenk manieren van verbinden die niet loslaten in het water. Moet lukken.
Wanneer iedereen klaar is gaan we in water het drijfvermogen testen. Kosten zijn 15,- per kind. Graag even aanmelden via info@abhoutcreaties.nl
Ben je vijf, zes of zeven jaar, dan is het handig om onder begeleiding te komen.

Zondag 16 augustus van 10:00-12:00 Workshop houtbewerken (Volwassenen) Zin om een keer hout te bewerken en allerlei apparaten uit te proberen. Kom en ervaar de zandstraalmachine, houtdraaibanken, vierkante gatenboor, mini kettingzaagtafel, oscilleer- en schijf- schuurmachine enz. enz. Tijdens het doen, stel je je vragen over technieken en ontvang handige tips. In de hoek van de werkplaats staat al het resthout, waar de mooiste houten eindproducten uitkomen, zie voorbeelden op instagram. Ervaring of geen ervaring, wees welkom! Bij mooi weer gaan we naar buiten. Honigcomplex, De Smeltkroes, unit 18. 45,- pp. drankje en cake incl.

Zondag 6 september 10:00-12:00 Workshop houtbewerken (Volwassenen) Zin om een keer hout te bewerken en allerlei apparaten uit te proberen. Kom en ervaar de zandstraalmachine, houtdraaibanken, vierkante gatenboor, mini kettingzaagtafel, oscilleer- en schijf- schuurmachine enz. enz. Tijdens het doen, stel je je vragen over technieken en ontvang handige tips. In de hoek van de werkplaats staat al het resthout, waar de mooiste houten eindproducten uitkomen, zie voorbeelden op instagram. Ervaring of geen ervaring, wees welkom! Bij mooi weer gaan we naar buiten. Honigcomplex, De Smeltkroes, unit 18. 45,- pp. Koffie/thee en cake incl.

Vrijdag 9 oktober van 18:00-20:00 Workshop houtbewerken (Volwassenen) Zin om een keer hout te bewerken en allerlei apparaten uit te proberen. Kom en ervaar de zandstraalmachine, houtdraaibanken, vierkante gatenboor, mini kettingzaagtafel, oscilleer- en schijf- schuurmachine enz. enz. Tijdens het doen, stel je je vragen over technieken en ontvang handige tips. In de hoek van de werkplaats staat al het resthout, waar de mooiste houten eindproducten uitkomen, zie voorbeelden op instagram. Ervaring of geen ervaring, wees welkom! Honigcomplex, De Smeltkroes, unit 18. 45,- pp. Koffie/thee en cake incl.

Zondag 15 november van 10:30-12:30 Workshop houtbewerken (Volwassenen) Zin om een keer hout te bewerken en allerlei apparaten uit te proberen. Kom en ervaar de zandstraalmachine, houtdraaibanken, vierkante gatenboor, mini kettingzaagtafel, oscilleer- en schijf- schuurmachine enz. enz. Tijdens het doen, stel je je vragen over technieken en ontvang handige tips. In de hoek van de werkplaats staat al het resthout, waar de mooiste houten eindproducten uitkomen, zie voorbeelden op instagram. Ervaring of geen ervaring, wees welkom! Honigcomplex, De Smeltkroes, unit 18. 45,- pp. Koffie/thee en cake incl.

home                                                                                                                                              Contact

Contactformulier: Contact opnemen door het invullen van dit contactformulier kan natuurlijk ook: