Agenda

Voor individuen en kleinere gezelschappen bieden we de mogelijkheid om aan te sluiten bij een inloopworkshop. Inschrijven kan per mail, whatsapp of het contactformulier. Kadobonnen hebben we ook.

Agenda:

Vrijdag 6 december 2019 van 14:30-16:30/17:00 Workshop houtbewerken (Volwassenen) Je gaat houtbewerken met elektrisch handgereedschap en resthout. Zandstralen, vierkante gaten boren, houtdraaien, schuren met o.a. oscilleer en vijlschuurmachine enz. Twee uur lang actief aan de slag met je handen en toewerken naar een mooi houten eindproduct. Deze eerste vrijdag van de maand is er ook “Reuring in de smeltkroes”! Temidden van deze heerlijke ambiance, prikkelen we je met moodboarden, vertellen je over de honig, over ons en over het ambacht hout. Honigcomplex, De Smeltkroes, unit 18. 35,- pp. Koffie/thee en cake incl.

Zondag 22 december 2019 van 13:00-15:00 Maria Jozef en Jezus houtdraaien (Kids) Kan dat, je eigen beelden houtdraaien? Jazeker, met behulp van draaibankjes en bezemstelen. We gaan ons eerst focussen op de ronding van het hoofd en dus ook waar je met de beitel het hoofd gaat vormen. De overige centimeters van het stokje, gaan lijf of hoofddeksel worden. Gave details, gaan we ook van hout maken. Met houtbranders kun je op een makkelijke manier een gezicht branden.
Wist je dat er zelfs heel dun hout is, fineerhout, dit kun je met de elektrische figuurzagen gaan zagen, maar wellicht ook knippen met een schaar. En vind je het leuk om ook nog een kerststal te maken? Ga je gang. De machines en het hout staan ter beschikking. Kosten 12,- per kind. Ben je vijf, zes of zeven jaar, dan is het handig om onder begeleiding te komen.

Zondag 22 december 2019 van 15:30-17:30/18:00 Workshop houtbewerken (Volwassenen) Je gaat houtbewerken met elektrisch handgereedschap en resthout. Zandstralen, vierkante gaten boren, houtdraaien, elektisch figuurzagen, schuren met oa oscilleer en vijlschuurmachine enz. Misschien wil je de kerstgroep gaan houtdraaien? Twee uur lang actief aan de slag met je handen en toewerken naar een mooi houten eindproduct. We prikkelen je met moodboarden, vertellen over de honig en over het ambacht hout. Honigcomplex, De Smeltkroes, unit 18. 35,- pp. Koffie/thee en cake incl.

Maandag 23 december 2019 van 13:00-15:00 Maria Jozef en Jezus houtdraaien (Kids)  Kan dat, je eigen beelden houtdraaien? Jazeker, met behulp van draaibankjes en bezemstelen. We gaan ons eerst focussen op de ronding van het hoofd en dus ook waar je met de beitel het hoofd gaat vormen. De overige centimeters van het stokje, gaan lijf of hoofddeksel worden. Gave details, gaan we ook van hout maken. Met houtbranders kun je op een makkelijke manier een gezicht branden.
Wist je dat er zelfs heel dun hout is, fineerhout, dit kun je met de elektrische figuurzagen gaan zagen, maar wellicht ook knippen met een schaar. En vind je het leuk om ook nog een kerststal te maken? Ga je gang. De machines en het hout staan ter beschikking. Kosten 12,- per kind. Ben je vijf, zes of zeven jaar, dan is het handig om onder begeleiding te komen.

Woensdag 25 december 2019 van 12:00-14:30 Workshop Houten Dildo Draaien (Volwassenen) Een vaak gestelde vraag, waarop iedereen al het antwoord denkt te weten. “En wat ga jij dit jaar met kerstmis doen?” Houten dildo draaien in het Honigcomplex, een erg leuke workshops, waarbij je stiekem veel leert over houtbewerken. Verras jezelf, verras de ander. Waar moet je rekening mee houden als je gaat werken met de draaibanken? Hoe werkt een vijlschuurmachine en welke korrel schuurpapier voldoet? Ondertussen heb je de vorm zelf in de hand. Kom met een vriend(in) of met je partner dan zijn de kosten 65,- per twee. Kom met jezelf dan zijn de kosten 35,- pp. Meld je even aan. Koffie/thee en kerstkransjes incl. Wees welkom.

Vrijdag 3 januari 2019 van 14:30-16:30/17:00 Workshop houtbewerken (Volwassenen) Je gaat houtbewerken met elektrisch handgereedschap en resthout. Zandstralen, vierkante gaten boren, houtdraaien, schuren met o.a. oscilleer en vijlschuurmachine enz. Twee uur lang actief aan de slag met je handen en toewerken naar een mooi houten eindproduct. Deze eerste vrijdag van de maand is er ook “Reuring in de smeltkroes”! Temidden van deze heerlijke ambiance, prikkelen we je met moodboarden, vertellen je over de honig, over ons en over het ambacht hout. Honigcomplex, De Smeltkroes, unit 18. 35,- pp. Koffie/thee en cake incl.

Zaterdag 4 januari 2020 van 13:00-15:00 Houtbewerken en Zandstralen (Kids) Je gaat 2 uur lang heel hard werken. Houtbewerken! Op het einde heb je een mooi eindproduct dat mee naar huis gaat. Er staan elektrische figuurzagen, houtdraaibankjes, houtbranders, accuboren, schuurmachines enz. In deze workshop gaan we ons ook op de zandstraalkabine richten. Onder hoge luchtdruk schiet je kleine ijzeren deeltjes tegen een voorwerp. Wat kun je allemaal met deze techniek? Neem een theeglas of limonade glas mee van huis, deze gaan we namelijk ook zandstralen. Je zult zien dat je zelf wolkerig/mat glas kunt maken. kosten 12,- per kind. Ben je vijf, zes of zeven jaar, dan is het handig om onder begeleiding te komen.

Zaterdag 4 januari 2020 van 15:30-17:30/18:00 Workshop houtbewerken (Volwassenen) Je gaat houtbewerken met elektrisch handgereedschap en resthout. Zandstralen, vierkante gaten boren, houtdraaien, elektisch figuurzagen, schuren met oa oscilleer en vijlschuurmachine enz. Twee uur lang actief aan de slag met je handen en toewerken naar een mooi houten eindproduct. We prikkelen je met moodboarden, vertellen over de honig en over het ambacht hout. Honigcomplex, De Smeltkroes, unit 18. 35,- pp. Koffie/thee en cake incl.

Vrijdag 7 februari 2019 van 14:30-16:30/17:00 Workshop houtbewerken (Volwassenen) Je gaat houtbewerken met elektrisch handgereedschap en resthout. Zandstralen, vierkante gaten boren, houtdraaien, schuren met o.a. oscilleer en vijlschuurmachine enz. Twee uur lang actief aan de slag met je handen en toewerken naar een mooi houten eindproduct. Deze eerste vrijdag van de maand is er ook “Reuring in de smeltkroes”! Temidden van deze heerlijke ambiance, prikkelen we je met moodboarden, vertellen je over de honig, over ons en over het ambacht hout. Honigcomplex, De Smeltkroes, unit 18. 35,- pp. Koffie/thee en cake incl.

Vrijdag 14 februari 2020 van 18:00-20:30 Workshop Houten dildo draaien (Volwassenen)  Prachtig om zo je valentijnsdag invulling te geven. Houten dildo draaien kan nergens anders in het land, alleen hier op het Honigcomplex. Een idee wat we tot uitwerking hebben gebracht en inmiddels al veel leuke workshops mee gedraaid. Verras jezelf, verras de ander en misschien worden minder besproken onderwerpen een keer goed belicht. Helemaal oke. Waar moet je rekening mee houden als je gaat werken met de draaibanken? Hoe werkt een vijlschuurmachine en welke korrel schuurpapier voldoet? De vorm heb je zelf in de hand: realistisch, wishfull thinking of absurdistisch? Kom met een vriend(in) of met je partner dan zijn de kosten 65,- per twee. Kom met jezelf dan zijn de kosten 35,- pp Koffie/thee en cake incl.

Zondag 23 februari 2020 van 10:30-12:30 Katapult zagen (Kids) Je gaat je eigen houten katapult maken. Zoek geschikt hout uit, teken en ga zagen! Een goede handgreep verkrijg je door het hout te schuren of raspen op de juiste plek. Je gaat gaten boren, waar het elastiek doorheen komt. En als kers op de taart gaan we de houten balletjes zelf draaien!
Het uitproberen van de katapult kan niet uitblijven, dus gaan we naar buiten om te schieten. Kosten zijn 12,- per kind.
Ben je vijf, zes of zeven jaar, dan is het handig om onder begeleiding te komen.

VOL Zondag 23 februari 2020 van 13:00-15:00 Katapult zagen (Kids) Je gaat je eigen houten katapult maken. Zoek geschikt hout uit, teken en ga zagen! Een goede handgreep verkrijg je door het hout te schuren of raspen op de juiste plek. Je gaat gaten boren, waar het elastiek doorheen komt. En als kers op de taart gaan we de houten balletjes zelf draaien!
Het uitproberen van de katapult kan niet uitblijven, dus gaan we naar buiten om te schieten. Kosten zijn 12,- per kind.
Ben je vijf, zes of zeven jaar, dan is het handig om onder begeleiding te komen.

Zondag 23 februari 2020 van 15:30-17:30/18:00 Workshop houtbewerken (Volwassenen) Je gaat houtbewerken met elektrisch handgereedschap en resthout. Zandstralen, vierkante gaten boren, houtdraaien, elektisch figuurzagen, schuren met oa oscilleer en vijlschuurmachine enz. Twee uur lang actief aan de slag met je handen en toewerken naar een mooi houten eindproduct. We prikkelen je met moodboarden, vertellen over de honig en over het ambacht hout. Honigcomplex, De Smeltkroes, unit 18. 35,- pp. Koffie/thee en cake incl.

Vrijdag 6 maart 2019 van 14:30-16:30/17:00 Workshop houtbewerken (Volwassenen) Je gaat houtbewerken met elektrisch handgereedschap en resthout. Zandstralen, vierkante gaten boren, houtdraaien, schuren met o.a. oscilleer en vijlschuurmachine enz. Twee uur lang actief aan de slag met je handen en toewerken naar een mooi houten eindproduct. Deze eerste vrijdag van de maand is er ook “Reuring in de smeltkroes”! Temidden van deze heerlijke ambiance, prikkelen we je met moodboarden, vertellen je over de honig, over ons en over het ambacht hout. Honigcomplex, De Smeltkroes, unit 18. 35,- pp. Koffie/thee en cake incl.

Vrijdag 3 april 2019 van 14:30-16:30/17:00Workshop houtbewerken (Volwassenen) Je gaat houtbewerken met elektrisch handgereedschap en resthout. Zandstralen, vierkante gaten boren, houtdraaien, schuren met o.a. oscilleer en vijlschuurmachine enz. Twee uur lang actief aan de slag met je handen en toewerken naar een mooi houten eindproduct. Deze eerste vrijdag van de maand is er ook “Reuring in de smeltkroes”! Temidden van deze heerlijke ambiance, prikkelen we je met moodboarden, vertellen je over de honig, over ons en over het ambacht hout. Honigcomplex, De Smeltkroes, unit 18. 35,- pp. Koffie/thee en cake incl.

Vrijdag 1 mei 2019 van 14:30-16:30/17:00 Workshop houtbewerken (Volwassenen) Je gaat houtbewerken met elektrisch handgereedschap en resthout. Zandstralen, vierkante gaten boren, houtdraaien, schuren met o.a. oscilleer en vijlschuurmachine enz. Twee uur lang actief aan de slag met je handen en toewerken naar een mooi houten eindproduct. Deze eerste vrijdag van de maand is er ook “Reuring in de smeltkroes”! Temidden van deze heerlijke ambiance, prikkelen we je met moodboarden, vertellen je over de honig, over ons en over het ambacht hout. Honigcomplex, De Smeltkroes, unit 18. 35,- pp. Koffie/thee en cake incl.

Zondag 10 mei 2020 van 13:00-15:00 SamenMetJeMoederdag Workshop (Kids) Een creatief, technische workshop in Nijmegen waar je samen met je vader, stuiterend van terug komt. Jullie leren houtbewerken met een aantal machines. Jullie gaan houtdraaien, boren, schuren en zagen. Er staat een grote bak met resthout. Daarvandaan gaan jullie samen het vaderdagskado maken! Het is een prachtige ervaring om naar onze werkplaats in de Oude-Honigfabriek te komen. Kosten vader en kind 17,50. Koffie, ranja en kadopapier (!) inbegrepen. Tijd 10:30-12:30 of 13:00-15:00 of 15:30-17:30. Locatie Honig/Smeltkroes/unit 18.

Zaterdag 20 juni 2020 van 13:00-15:00 SamenMetJeVaderdag Workshop (Kids) Een creatief, technische workshop in Nijmegen waar je samen met je vader, stuiterend van terug komt. Jullie leren houtbewerken met een aantal machines. Jullie gaan houtdraaien, boren, schuren en zagen. Er staat een grote bak met resthout. Daarvandaan gaan jullie samen het vaderdagskado maken! Het is een prachtige ervaring om naar onze werkplaats in de Oude-Honigfabriek te komen, nu het nog kan (ze gaan hem binnenkort slopen). Kosten vader en kind 17,50. Koffie, ranja en kadopapier (!) inbegrepen. Tijd 10:30-12:30 of 13:00-15:00 of 15:30-17:30.

Zondag 21 juni 2020 van 10:00-12:00 SamenMetJeVaderdag Workshop (Kids) Een creatief, technische workshop in Nijmegen waar je samen met je vader, stuiterend van terug komt. Jullie leren houtbewerken met een aantal machines. Jullie gaan houtdraaien, boren, schuren en zagen. Er staat een grote bak met resthout. Daarvandaan gaan jullie samen het vaderdagskado maken! Het is een prachtige ervaring om naar onze werkplaats in de Oude-Honigfabriek te komen, nu het nog kan (ze gaan hem binnenkort slopen). Kosten vader en kind 17,50. Koffie, ranja en kadopapier (!) inbegrepen. Tijd 10:30-12:30 of 13:00-15:00 of 15:30-17:30.

VOL Zondag 21 juni 2020 van 13:00-15:00 SamenMetJeVaderdag Workshop (Kids) Een creatief, technische workshop in Nijmegen waar je samen met je vader, stuiterend van terug komt. Jullie leren houtbewerken met een aantal machines. Jullie gaan houtdraaien, boren, schuren en zagen. Er staat een grote bak met resthout. Daarvandaan gaan jullie samen het vaderdagskado maken! Het is een prachtige ervaring om naar onze werkplaats in de Oude-Honigfabriek te komen, nu het nog kan (ze gaan hem binnenkort slopen). Kosten vader en kind 17,50. Koffie, ranja en kadopapier (!) inbegrepen. Tijd 10:30-12:30 of 13:00-15:00 of 15:30-17:30.

Zondag 21 juni 2020 van 15:30-17:30 SamenMetJeVaderdag Workshop (Kids) Een creatief, technische workshop in Nijmegen waar je samen met je vader, stuiterend van terug komt. Jullie leren houtbewerken met een aantal machines. Jullie gaan houtdraaien, boren, schuren en zagen. Er staat een grote bak met resthout. Daarvandaan gaan jullie samen het vaderdagskado maken! Het is een prachtige ervaring om naar onze werkplaats in de Oude-Honigfabriek te komen, nu het nog kan (ze gaan hem binnenkort slopen). Kosten vader en kind 17,50. Koffie, ranja en kadopapier (!) inbegrepen. Tijd 10:30-12:30 of 13:00-15:00 of 15:30-17:30.

home                                                                                                                                              Contact

Contactformulier: Contact opnemen door het invullen van dit contactformulier kan natuurlijk ook: