Agenda

Voor individuen en kleinere gezelschappen bieden we de mogelijkheid om aan te sluiten bij een inloopworkshop. Inschrijven kan per mail, whatsapp of het contactformulier. Kadobonnen hebben we ook.

Agenda:

Zaterdag 23 februari 10:30-12:30 Houten maskers maken (Kids) Het maskers is een kunstvoorwerp. Vroeger tijdens de carnaval gebruikte mensen het masker om te verbergen wie ze waren. Of je status had, of juist niet, of je arm was of rijk, iedereen was gelijk met het masker op en er werd gefeest. Je kon ook makkelijk doen alsof je iemand ander was.
Het masker dat wij gaan maken is van hout en te zwaar om te dragen, het is een kunstvoorwerp voor bijoorbeeld aan de muur. Een grote bak resthout en machientjes helpen je om te maken wat je wilt maken. Je gaat houtdraaien, boren, schroeven, zagen, noem het maar op. Locatie Honigcomplex/Smeltkroes/unit 18. Kosten zijn 12,- per kind en meld je even aan via info@abhoutcreaties.nl

Zaterdag 2 maart 2019 van 10:00 – 12:30 Inloopworkshop Houtbewerken voor volwassenen  Houtbewerken met elektrisch handgereedschap. Heerlijk, twee uur lang actief aan de slag met je handen en toewerken naar een mooi houten eindproduct. We vertellen over de honig, over het ambacht hout. Ebben zinkt en Balsa vliegt, kijk tussen de honderd houtmonsters. We prikkelen je met moodboarden en zorgen voor een flinke bak resthout, waar de prachtigste werkstukken uit gaan komen. Wees welkom. Honigcomplex, workshopruimte in De Smeltkroes. 35,- pp. Koffie/thee en cake incl.

Zaterdag 2 maart 2019 van 14:00 – 16:00 Houtbewerken met machines (Kids) Je leert verschillende technieken: houtdraaien, machinaal schuren, zagen, boren en schroeven. Weet je dat er insecten zijn die hout eten?
En dat de hars van een boom kan verstenen?
We gaan aan de slag met een stapel resthout. Werk je eigen idee uit. Van robotten tot spinners, van paarden tot muziekinstrumenten, wat kom jij maken? Laat het ons weten. Locatie Honigcomplex/Smeltkroes/workshopruimte. Kosten zijn 12,- per kind.

Zondag 3 maart 2019 van 15:00 – 17:00 Houtbewerken met machines (Kids) Je leert verschillende technieken: houtdraaien, machinaal schuren, zagen, boren en schroeven. Weet je dat er insecten zijn die hout eten?
En dat de hars van een boom kan verstenen?
We gaan aan de slag met een stapel resthout. Werk je eigen idee uit. Van robotten tot spinners, van paarden tot muziekinstrumenten, wat kom jij maken? Laat het ons weten. Locatie Honigcomplex/Smeltkroes/workshopruimte. Kosten zijn 12,- per kind.

Zaterdag 9 maart 2019 09:30-11:30 Houtbewerken met machines (Kids) Je leert verschillende technieken: houtdraaien, machinaal schuren, zagen, boren en schroeven. Weet je dat er insecten zijn die hout eten? En dat de hars van een boom kan verstenen? We gaan aan de slag met een stapel resthout. Werk je eigen idee uit. Van robotten tot spinners, van paarden tot muziekinstrumenten, wat kom jij maken? Laat het ons weten. Locatie Honigcomplex/Smeltkroes/workshopruimte. Kosten zijn 12,- per kind.

Zaterdag 9 maart 2019 12:00-14:00 Houten oorbellen maken (kids) Een sieraad dat nergens te koop zal zijn. Ontwerp zelf een vorm die je mooi vindt als oorbellen en zaag deze uit 3 mm plankjes. Zo krijg je platte hangoorbellen. Zoek je het meer 3d, dan zou je kunnen houtdraaien. Je gaat ook gaatjes in het hout boren, zo kun je de vorm verbinden met de hanger. Het ingewikkelde bij deze workshop is dat je 2 exact dezelfde vormen moet gaan maken, maar daar hebben we wel wat hulpmiddelen voor. Moet eigenlijk niet, misschien heb je maar 1 gaatje, of wil je in elk oor iets anders. En als je geen gaatjes hebt, dan geef je de oorbellen lekker kado aan iemand met gaatjes. Locatie Honigcomplex/Smeltkroes/unit 18.

Woensdag 13 maart 2019 van 15:00 – 17:00 Insecten houtdraaien (Kids) Insecten houtdraaien? Jazeker, we gaan ons eerst focussen op de segmenten van een insect. Ieder insect kun je bekijken door een kop te zien, een borststuk (thorax) en een achterlijf. Dit basisdeel is prima te maken uit een stok, met behulp van de draaibank en beitels. De aanhangsels ga je ook van hout maken. Antennes kun je zagen uit 3 mm hout en vleugels misschien wel uit massief hout van een eikenboom, zoek de mooie onderdelen uit een grote bak vol resthout. We gaan werken tot in de leukste details.
Locatie Honigcomplex/Smeltkroes/unit 18. Kosten zijn 12,- per kind en meld je even aan via info@abhoutcreaties.nl

Zondag 7 april 2019 van 12:30 – 15:00 Tiny house workshop (volwassenen) Al bouwend aan een schaalmodel krijg je steeds meer een idee van hoe jouw droom tiny house eruit zou zien. Maak wat interieur op schaal of juist een maquette van het tiny house zelf. Past het allemaal? Welke multifunctionele slimmigheden voeg je toe? Door het in 3D alvast wat uit te werken krijg je steeds meer gevoel bij wat jij mooi en prettig vindt in jouw leven in een tiny house. Wees welkom. Honigcomplex, workshopruimte in De Smeltkroes. 35,- pp. Koffie/thee en cake incl.

Woensdag 10 april 2019 van 15:00 – 17:00 Insecten houtdraaien (Kids) Insecten houtdraaien? Jazeker, we gaan ons eerst focussen op de segmenten van een insect. Ieder insect kun je bekijken door een kop te zien, een borststuk (thorax) en een achterlijf. Dit basisdeel is prima te maken uit een stok, met behulp van de draaibank en beitels. De aanhangsels ga je ook van hout maken. Antennes kun je zagen uit 3 mm hout en vleugels misschien wel uit massief hout van een eikenboom, zoek de mooie onderdelen uit een grote bak vol resthout. We gaan werken tot in de leukste details.
Locatie Honigcomplex/Smeltkroes/unit 18. Kosten zijn 12,- per kind en meld je even aan via info@abhoutcreaties.nl

Zaterdag 20 april 2019 van 14:00-16:00 Paashazen schroeven (kids) Pasen vier je door eitjes te gaan zoeken, dit jaar vergezelt door jouw eigen houten paashaas! Een hoofd zagen of een heel lijf? Dan de oren tekenen en uitzagen. Ga je je haas nog schuren? Ogen kun je houtdraaien of boren. Krijgt hij bewegende onderdelen of een strik?
De laatste actie is het in elkaar schroeven van je paashaas. Dat klinkt eigenlijk best raar. Maar is super leuk, we gaan zien dat geen enkele haas hetzelfde is. We krijgen hazen uit hardhout en hazen uit geperst hout met vurenhouten oren. Locatie Honigcomplex/Smeltkroes/workshopruimte. Kosten zijn 12,- per kind en meld je even aan via info@abhoutcreaties.nl

Vrijdag 3 mei 2019 van 15:00 – 17:00 Houten boten maken en testen op drijfvermogen (Kids) Je ontwerpt je eigen boot. Ga je voor een familiekano, oorlogsschip, cruiseschip, veerboot of misschien maak je je eigen zeilboot tot in detail na? Je gaat van resthout en met behulp van machines aan de slag.
Wil je nog een extra bodem van piepschuim, om zeker te weten dat hij blijft drijven? Alles kan. Hou er rekening mee dat hout, bij het nat worden, uitzet. Werken met het lijmpistool is hierbij not done. Bedenk manieren van verbinden die niet loslaten in het water. Moet lukken. Wanneer iedereen klaar is gaan we buiten water op zoeken om het drijfvermogen te testen. Locatie Honigcomplex/Smeltkroes/workshopruimte. Kosten zijn 12,- per kind.

Zaterdag 4 mei 2019 van 10:00 – 12:30 Inloopworkshop houtbewerken voor volwassenen Houtbewerken met elektrisch handgereedschap. Heerlijk, twee uur lang actief aan de slag met je handen en toewerken naar een mooi houten eindproduct. We vertellen over de honig, over het ambacht hout. Ebben zinkt en Balsa vliegt, kijk tussen de honderd houtmonsters. We prikkelen je met moodboarden en zorgen voor een flinke bak resthout, waar de prachtigste werkstukken uit gaan komen. Wees welkom. Honigcomplex, workshopruimte in De Smeltkroes. 35,- pp. Koffie/thee en cake incl.

Zaterdag 4 mei 2019 van 14:00 – 16:00 Houten boten maken en testen op drijfvermogen (Kids) Je ontwerpt je eigen boot. Ga je voor een familiekano, oorlogsschip, cruiseschip, veerboot of misschien maak je je eigen zeilboot tot in detail na? Je gaat van resthout en met behulp van machines aan de slag.
Wil je nog een extra bodem van piepschuim, om zeker te weten dat hij blijft drijven? Alles kan. Hou er rekening mee dat hout, bij het nat worden, uitzet. Werken met het lijmpistool is hierbij not done. Bedenk manieren van verbinden die niet loslaten in het water. Moet lukken. Wanneer iedereen klaar is gaan we buiten water op zoeken om het drijfvermogen te testen. Locatie Honigcomplex/Smeltkroes/workshopruimte. Kosten zijn 12,- per kind.

Zondag 12 mei 2019 van 10:30 – 12:30 SamenMetJeMoederdagWorkshop (Kids) Een creatief, technische workshop in Nijmegen waar je samen met je moeder, stuiterend van terug komt. Jullie leren houtbewerken met een aantal machines. Jullie gaan houtdraaien, boren, schuren en zagen. Er staat een grote bak met resthout. Daarvandaan gaan jullie samen het moederdagkado maken! Het is een prachtige ervaring om naar onze werkplaats in de Oude-Honigfabriek te komen. Kosten moeder en kind 17,50.
Koffie, ranja en kadopapier (!) inbegrepen. Locatie Honigcomplex/Smeltkroes/unit 18.

Zondag 12 mei 2019 van 14:00 – 17:00 SamenMetJeMoederdagWorkshop (21+jr) Moederdag beleef je het beste met je moeder. Geef haar een houtbewerkingsworkshop kado en ga saampjes actief aan de slag met elekrisch handgereedschap. In twee uur maken jullie samen het moederdagkado, een prachtig houten eindproduct.
Er ligt inpakpapier om het compleet te maken. We prikkelen jullie beide met moodboarden en er staat een flinke bak resthout klaar. Wees welkom. Honigcomplex, Unit 18 in De Smeltkroes. 60,- per koppel. Koffie/thee en cake incl.

Zaterdag 15 juni 2019 van 13:00 – 15:00 SamenMetJeVaderdagWorkshop (Kids) Een creatief, technische workshop in Nijmegen waar je samen met je vader, stuiterend van terug komt. Jullie leren houtbewerken met een aantal machines. Jullie gaan houtdraaien, boren, schuren en zagen. Er staat een grote bak met resthout. Daarvandaan gaan jullie samen het vaderdagskado maken! Het is een prachtige ervaring om naar onze werkplaats in de Oude-Honigfabriek te komen. Kosten vader en kind 17,50.
Koffie, ranja en kadopapier (!) inbegrepen. Tijd 10:30-12:30 of
13:00-15:00 of 15:30-17:30. Locatie Honigcomplex/Smeltkroes/workshopruimte.

Zondag 16 juni 2019 van 15:30 – 17:30 SamenMetJeVaderdagWorkshop (Kids) Een creatief, technische workshop in Nijmegen waar je samen met je vader, stuiterend van terug komt. Jullie leren houtbewerken met een aantal machines. Jullie gaan houtdraaien, boren, schuren en zagen. Er staat een grote bak met resthout. Daarvandaan gaan jullie samen het vaderdagskado maken! Het is een prachtige ervaring om naar onze werkplaats in de Oude-Honigfabriek te komen. Kosten vader en kind 17,50.
Koffie, ranja en kadopapier (!) inbegrepen. Tijd 10:30-12:30 (VOL) of 13:00-15:00 (VOL) of 15:30-17:30. Locatie Honigcomplex/Smeltkroes/workshopruimte.

Woensdag 10 juli 2019 van 10:00 – 12:00 Outdoor Houtbewerkingsworkshop (Kids) Buiten onder de overkapping gaan houtbewerken. Hoe gaaf is dat? De houtbewerkingsmachines hebben we nodig om de basismaterialen te krijgen, zodat we uiteindelijk tot een vuurtje komen. Je hebt een handvol zaagsel nodig, je hebt houtkrullen nodig. Een plankje met een “sleutelgat” en je gaat je eigen vuurboog maken. Een spannende ervaring over het lichtverschijnsel en de warmteontwikkeling van vuur. Je bent nu goed voorbereid op het campingleven, klaar voor de vakantie!
Ben je jonger dan 10 jaar, dan gaat papa of mama meehelpen. Tijd 10:00-12:00 of 12:30-14:30 Locatie Honigcomplex/ Smeltkroes/unit 18. Kosten zijn 12,- per kind.

Woensdag 10 juli 2019 van 15:00 – 17:30 Outdoor Houtbewerken voor Volwassenen Buiten onder de overkapping gaan houtbewerken. Je maakt zelf een outdoorproduct, moodboarden prikkelen je om tot een idee te komen. Tegelijkertijd ben je bezig om de basisingrediënten te verkrijgen voor een vuurtje: zaagsel, houtkrullen, sleutelgat en vuurboog. Je gaat zelf vuur maken!! De BBQ steek jij voortaan aan! Wees welkom. Honigcomplex, unit 18 in De Smeltkroes. 35,- pp. Koffie/thee en cake incl.

Home                                                                                                                                              Contact

Contactformulier: Contact opnemen door het invullen van dit contactformulier kan natuurlijk ook: